Rumianek, mięta i babka lancetowata to doskonały sposób na grypę żołądkową. Zioła te łagodzą różnego rodzaju dolegliwości układu pokarmowego takie jak wymioty, bóle brzucha i nudności. Liście jeżyny z kolei mają właściwości przeciwgorączkowe, a ich dodatek przyspiesza i sprzyja poceniu się, a także obniża wysoką temperaturę ciała.
Składniki:
- 5 liści babki lancetowatej
- garść kwiatów rumianku
- garść liści mięty
- 6-7 liści jeżyny
Przygotowanie:
- Zioła wymieszać w zaparzaczu i zalać gorąca wodą. Naciągać pod przykryciem około 15 minut.
- Rozrzedzić napar ciepłą/ gorąca wodą w proporcji 1:1.
- Pić kilka razy dziennie w małych porcjach przy grypie żołądkowej lub problemach z żołądkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz