wtorek, 3 marca 2015

Herbatka na Grypę Żołądkową



Rumianek, mięta i babka lancetowata to doskonały sposób na grypę żołądkową. Zioła te łagodzą różnego rodzaju dolegliwości układu pokarmowego takie jak wymioty, bóle brzucha i nudności. Liście jeżyny z kolei mają właściwości przeciwgorączkowe, a ich dodatek przyspiesza i sprzyja poceniu się, a także obniża wysoką temperaturę ciała.





Składniki:

  • 5 liści babki lancetowatej
  • garść kwiatów rumianku
  • garść liści mięty
  • 6-7 liści jeżyny

Przygotowanie:


  1. Zioła wymieszać w zaparzaczu i zalać gorąca wodą. Naciągać pod przykryciem około 15 minut.
  2. Rozrzedzić napar ciepłą/ gorąca wodą w proporcji 1:1.
  3. Pić kilka razy dziennie w małych porcjach przy grypie żołądkowej lub problemach z żołądkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz