Każdy koktajl przygotowany z surowych warzyw lub/ i owoców doda Wam energii i przywróci do życia. Jednak chwasty i zioła to dodatkowy bonus w Waszym napoju. Nie tylko podnoszą one wartość odżywczą (mniszek, pokrzywa, stokrotka i nasturcja = minerały, białko, witaminy A, B, C, D i K), ale nadają im nowy, dotąd nieznany smak. Warto spróbować!
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 1 pomarańcza
- 1 jabłko
- sok z 1 cytryny
- garść młodych liści pokrzywy i mniszka
- garść kwiatów stokrotki
- garść kwiatów nasturcji
- 1 szklanka wody mineralnej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Najlepiej podawać natychmiast.
Alternatywnie, można przechowywać koktajl w lodówce przez 1-2 dni.
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Najlepiej podawać natychmiast.
Alternatywnie, można przechowywać koktajl w lodówce przez 1-2 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz