Przeglądając przepisy na moim blogu można stwierdzić dwie rzeczy: kocham zupy i kocham sałatki. Czasami myślę, że zawsze mogłabym żyć jedząc te dwa dania na przemian.
Ta kombinacja reprezentuje wszystko co kocham w sałatkach: zielony kolor, świeżość, żywe kolory, sos vinaigrette, zioła... Jest to sałatka łatwa, lekka i przyjemna.
Składniki:
- 2 garście rukoli
- 2 garście sałaty
- 2 garście pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 1 garść czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 100 g fety, pokrojonej w kostkę
Sos sałatkowy:
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki bazylii
- sól i pieprz, do smaku
Przygotowanie:
Przełożyć wszystkie warzywa do głębokiej miski lub talerza. W osobnej miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu sałatkowego i polać nim warzywa. Zrobione! Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz