To lekka i orzeźwiająca propozycja na lunch; ale, doskonale się również sprawi jako przystawka lub sałatka na party.
Składniki:
- 300 g zielonej fasoli, ugotowanej, z poodcinanymi ogonkami
- 1/3 ogórka sałatkowego
- 2 garście szpinaku
- 2 łyżki nasion granatu
- 3 łyżki nasion dyni, uprażonych na patelni
Sos sałatkowy:
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżka oliwy z oliwek, extra virgin
- sok z 1/2 limonki
- 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
- sól i pieprz, do smaku
Przygotowanie:
- Fasolkę wyłożyć na talerz. Szpinak opłukać. Ogórka pokroić w kwadraty. Dodać do sałatki.
- Posypać uprażonymi ziarnami dyni i nasionami granatu.
- W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu sałatkowego. Polać warzywa.
- Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz