wtorek, 3 marca 2015

Sałatka z Zieloną Fasolką



To lekka i orzeźwiająca propozycja na lunch; ale, doskonale się również sprawi jako przystawka lub sałatka na party.



Składniki:

  • 300 g zielonej fasoli, ugotowanej, z poodcinanymi ogonkami
  • 1/3 ogórka sałatkowego
  • 2 garście szpinaku
  • 2 łyżki nasion granatu
  • 3 łyżki nasion dyni, uprażonych na patelni

Sos sałatkowy:

  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, extra virgin
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
  • sól i pieprz, do smaku

Przygotowanie:


  1. Fasolkę wyłożyć na talerz. Szpinak opłukać. Ogórka pokroić w kwadraty. Dodać do sałatki.
  2. Posypać uprażonymi ziarnami dyni i nasionami granatu. 
  3. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu sałatkowego. Polać warzywa.
  4. Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz