wtorek, 3 marca 2015

Pikantne Aktywowane Orzechy

Macie ochotę pochrupać coś zdrowego? Orzechy są jednym z najlepszych źródeł zdrowych jedno- i mono- nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, witamin i minerałów. W tej lekko pikantnej wersji są idealne do pochrupania między głównymi posiłkami.


Składniki:


  • 3-4 szklanki mieszanki orzechów i nasion, np. orzechów włoskich, laskowych, brazylijskich, migdałów, nasion dyni, itp.
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kolendry, kminu rzymskiego i kurkumy


Przygotowanie:


  1. Przygotować w ten sam sposób co orzechy aktywowane (przepis). Wymieszać orzechy z przyprawami przed pieczeniem w piekarniku.
  2. Smacznego :)

Przepis pochodzi z 'I quit Sugar' S. Wilson.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz