Zima zbliża się wielkimi krokami, a fenomen zmiennej i nieprzewidywalnej pogody sprawia, że bardziej jesteśmy skłonni doświadczyć zdrowotnych wzlotów i upadków.
Przeziębienia, grypy, infekcje, zatkany i zasmarkany nos, gorączka.... Najzimniejszy sezon roku, jak zawsze, przygotował dla nas pełny pakiet chorób i zakażeń, często w promocji 'Złap jedno, drugie dostaniesz gratis' lub 'Poleć dla przyjaciela'.
Jednakże, jako nieusatysfakcjonowani klienci zmęczeni kichaniem, prychaniem, pociąganiem nosem i trzęsieniem się z zimna , jesteśmy gotowi na wszystko, aby wrócić do zdrowia.
I jak się okazuje, to naturalne środki są najlepszym i najmniej szkodliwym wybawieniem. Ten tonik to w 100% naturalny lek, który chroni przed przeziębieniami i infekcjami. Jego składniki od wieków cenione są w medycynie. Lawenda uspokaja, wycisza i relaksuje. Jest używana przy bólach głowy, bezsenności, w stanach napięcia nerwowego i niepokoju. Ma również właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, tak samo jak miód, imbir i pieprz cayenne. Imbir jest nieocenionym lekiem w walce z grypą i przeziębieniem. Miód zwalcza infekcje, a pieprz cayenne pozytywnie wpływa na krążenie krwi i poprawia je.
Ten tonik to jest właśnie ta specjalna oferta, której będziecie szukać tej zimy. Nie tylko zwalcza wirusy, ale chroni przed nimi, wzmacnia odporność, koi nerwy i dodaje energii. Promocja ważna do wiosny ;)
Składniki:
- 1 łyżka imbiru, startego na tarce o grubych oczkach
- 1 łyżka lawendy, suszonej
- 3 szklanki gotującej się wody
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka miodu, lub więcej do smaku
- szczypta pieprzy cayenne
Przygotowanie:
- Lawendę i imbir włożyć do garnka i zalać gotującą się wodą. Naciągać pod przykryciem około 10-15 minut.
- Dodać sok z cytryny, miód i pieprz cayenne. Dobrze wymieszać, tak aby miód się dokładnie rozpuścił.
- Przecedzić i wypić. Zdrowego :)
Tonik może być przechowywany w lodówce do 2-3 dni.
Przepis pochodzi z książki 'From St. Hildegard's Kitchen' J. Fournier-Rosset.
Przepis pochodzi z książki 'From St. Hildegard's Kitchen' J. Fournier-Rosset.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz