Na początku opcja jedzenia chwastów może wydać się wstrętna, wręcz odrażająca. Dla większości z nas to po prostu zielsko, które rośnie w naszych ogródkach i którego tak usilnie próbujemy się pozbyć, gdy zobaczymy chociażby kilka najmniejszych liści szpecących nasz piękny i zadbany trawnik.
Jednak kiedy przyjrzymy się chwastom bliżej i zaczniemy poszukiwać wiedzy na temat ich dobroczynnych, leczniczych właściwości, okaże się, że nie taki diabeł straszny, jak go malują. Może pomoże Wam też zapewnienie, że ludzie od pokoleń jedzą dzikie rośliny, owoce i chwasty. Dla wielu kultur, plemion i narodowości jest to naturalna rzecz, co więcej jest to naturalny środek, aby wspomóc swój organizm, uleczyć go lub dostarczyć cennych związków mineralnych.
Ten koktajl jest perfekcyjny jeśli chcecie spróbować włączyć chwasty do swojej diety. Jest pożywny, bardzo kremowy i naprawdę smaczny. W sam raz na zbliżający się początek wiosny i wiosenne kuracje oczyszczające.
Składniki:
- 2 awokado
- 2 kiwi
- garść młodych liści mniszka lekarskiego, umytych
- sok z 1 cytryny
- 1 szklanka wody mineralnej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować. Smacznego :)
Zamknięty w szklanym słoiku koktajl można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Zamknięty w szklanym słoiku koktajl można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz