To kolejne mleko w kategorii: roślinne, bezmleczne, bezglutenowe i bez cukru. W 100% naturalne, pożywne i zdrowe. Idealne dla osób, które szukają sposobu, aby znaleźć zamienniki mleka krowiego.
Mleko migdałowe, tak jak mleko z nerkowców lub kokosowe, może być użyte na szereg sposobów. Na zdrowie ;)
Składniki:
- 1 szklanka migdałów
- 750 ml wody
Przygotowanie:
Migdały zalać przegotowaną wodą i najlepiej zostawić na noc. Następnego dnia, migdały obrać ze skórki (choć nie jest to konieczne), przełożyć do blendera i zalać wodą. Dokładnie zmiksować, a potem przecedzić przez sito wyłożone gazą. Gotowe!
Mleko przechowywać w lodówce do 2 dni.
Pulpę można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub zamrozić do następnego wykorzystania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz