wtorek, 3 marca 2015

Mleko Migdałowe



To kolejne mleko w kategorii: roślinne, bezmleczne, bezglutenowe i bez cukru. W 100% naturalne, pożywne i zdrowe. Idealne dla osób, które szukają sposobu, aby znaleźć zamienniki mleka krowiego. 

Mleko migdałowe, tak jak mleko z nerkowców lub kokosowe, może być użyte na szereg sposobów. Na zdrowie ;)

Składniki:

  • 1 szklanka migdałów
  • 750 ml wody
Przygotowanie:

Migdały zalać przegotowaną wodą i najlepiej zostawić na noc. Następnego dnia, migdały obrać ze skórki (choć nie jest to konieczne), przełożyć do blendera i zalać wodą. Dokładnie zmiksować, a potem przecedzić przez sito wyłożone gazą. Gotowe!

Mleko przechowywać w lodówce do 2 dni. 

Pulpę można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub zamrozić do następnego wykorzystania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz