wtorek, 3 marca 2015

Sałatka z Komosą Ryżową i Granatem



Nigdy nie powiem 'Nie' dla wibrującej kolorami miski sałatki pełnej warzyw i doprawionej nisko-kalorycznym dressingiem.


Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • duża garść rukoli
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki nasion granatu
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 100 g fety
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek, extra virgin
  • pieprz, do smaku
Przygotowanie:


  1. Komosę ryżową dokładnie opłukać i ugotować w dwóch szklankach lekko osolonej wody. Ostudzić.
  2. Umyć rukolę. Pomidorki przekroić na pół.
  3. Płatki migdałowe podprażyć na patelni.
  4. Fetę pokroić w kostkę lub pokruszyć.
  5. W misce wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz.
  6. Dodać wszystkie składniki do ugotowanej komosy, polać dressingiem z cytryny i oliwy i dokładnie wymieszać.
  7. Zostawić trochę płatków migdałów, które rozsypać na wierzchu.
  8. Smacznego :)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz