Nigdy nie powiem 'Nie' dla wibrującej kolorami miski sałatki pełnej warzyw i doprawionej nisko-kalorycznym dressingiem.
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej
- duża garść rukoli
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki nasion granatu
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 100 g fety
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek, extra virgin
- pieprz, do smaku
Przygotowanie:
- Komosę ryżową dokładnie opłukać i ugotować w dwóch szklankach lekko osolonej wody. Ostudzić.
- Umyć rukolę. Pomidorki przekroić na pół.
- Płatki migdałowe podprażyć na patelni.
- Fetę pokroić w kostkę lub pokruszyć.
- W misce wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz.
- Dodać wszystkie składniki do ugotowanej komosy, polać dressingiem z cytryny i oliwy i dokładnie wymieszać.
- Zostawić trochę płatków migdałów, które rozsypać na wierzchu.
- Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz