Jaglanka to moja nowa poranna miłość. Dzisiaj w wersji kokosowo-waniliowej. Już sama nazwa brzmi obłędnie! Delikatne ziarenka kaszy jaglanej zatopione w kokosowo-waniliowo-migdałowym mleku.... Nawet nie obejrzycie się kiedy miska stanie się pusta.
Do swojej jaglanki nie dodałam już dodatkowych słodzików, ale jeśli wolicie jaglankę w słodszej wersji, dodajcie trochę miodu lub syropu klonowego.
Składniki:
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 szklanka mlek roślinnego lub wody (użyłam mleka migdałowego)
- 1/3 laski wanilii
- 1 anyż gwiaździsty
- 2 goździki
Przygotowanie:
Kaszę przepłukać na sicie, zalać wodą i mlekiem kokosowym. Dodać wydrążone ziarenka wanilii razem z kawałkiem pozostałej laski, goździki i anyż. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz