wtorek, 3 marca 2015

Jaglanka Kokosowo-Waniliowa



Jaglanka to moja nowa poranna miłość. Dzisiaj w wersji kokosowo-waniliowej. Już sama nazwa brzmi obłędnie! Delikatne ziarenka kaszy jaglanej zatopione w kokosowo-waniliowo-migdałowym mleku.... Nawet nie obejrzycie się kiedy miska stanie się pusta. 
Do swojej jaglanki nie dodałam już dodatkowych słodzików, ale jeśli wolicie jaglankę w słodszej wersji, dodajcie trochę miodu lub syropu klonowego. 

Składniki:


  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego
  • 1 szklanka mlek roślinnego lub wody (użyłam mleka migdałowego)
  • 1/3 laski wanilii
  • 1 anyż gwiaździsty
  • 2 goździki


Przygotowanie:

Kaszę przepłukać na sicie, zalać wodą i mlekiem kokosowym. Dodać wydrążone ziarenka wanilii razem z kawałkiem pozostałej laski, goździki i anyż. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz