wtorek, 3 marca 2015

Owsianka z Jabłkiem i Cynamonem



Jedzenie tej samej owsianki na okrągło może stać się nieco monotonne, a więc oto inna wersja mojego ulubionego śniadania.




Składniki:
Dla 2 osób

  • 1 3/4 szklanki płatków owsianych (bezglutenowych jeśli jesteście na bezglutenowej diecie)
  • około 3 szklanki wody (można dodać więcej lub mniej, w zależności czy wolimy gęstą czy rzadką owsiankę) 
  • 1 łyżka rodzynek
  • 2 jabłka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju lnianego

Przygotowanie:


  1. Płatki wsypać do małego garnka, dodać rodzynki i zalać wodą. Zagotować i dalej gotować na wolnym ogniu około 5-7 minut mieszając od czasu do czasu.
  2. Zdjąć z ognia i odstawić na 5-10 minut.
  3. Podzielić między dwa talerze i do każdego dodać 1 starte jabłko, jedą łyżeczkę cynamonu oraz po jednej łyżce miodu i oleju lnianego.
  4. Dokładnie wymieszać. Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz