Jedzenie tej samej owsianki na okrągło może stać się nieco monotonne, a więc oto inna wersja mojego ulubionego śniadania.
Składniki:
Dla 2 osób
- 1 3/4 szklanki płatków owsianych (bezglutenowych jeśli jesteście na bezglutenowej diecie)
- około 3 szklanki wody (można dodać więcej lub mniej, w zależności czy wolimy gęstą czy rzadką owsiankę)
- 1 łyżka rodzynek
- 2 jabłka
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju lnianego
Przygotowanie:
- Płatki wsypać do małego garnka, dodać rodzynki i zalać wodą. Zagotować i dalej gotować na wolnym ogniu około 5-7 minut mieszając od czasu do czasu.
- Zdjąć z ognia i odstawić na 5-10 minut.
- Podzielić między dwa talerze i do każdego dodać 1 starte jabłko, jedą łyżeczkę cynamonu oraz po jednej łyżce miodu i oleju lnianego.
- Dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz